Wie ben ik?

Caroline Bakker

Wie ben ik?

Caroline Bakker

Zin in mijn werkdag

Twee dagen in de week sta ik voor de klas. Wat leer ik veel van cursisten! Ik zie motivatie, frustratie, maar vooral zie ik veel mensen die gelukkig zijn als ze de taal beter onder de knie krijgen. Als docent vind ik het  mooi om de groei te zien die mensen doormaken. Zelf vind ik het  belangrijk dat ik plezier heb in mijn vak. Ik wil graag zin hebben in mijn werkdag. Daarom zorg ik voor afwisseling en ontwikkeling. Ik varieer veel in werkvormen,  zo zorg ik ervoor dat mijn werk en de les nooit saai is.

Mijn loopbaan ben ik begonnen als maatschappelijk werker. Tijdens dit werk ben ik gestart met het geven van trainingen aan cliënten. Ik merkte dat het werken met groepen me beter ligt dan het individueel werken met mensen. Na een uitstapje naar de studie Culturele Antropologie en het werk in een boekhandel, heb ik de liefde voor taal, cultuur en groepen gecombineerd in het werk als docent NT2. Ik heb de opleiding gevolgd tot docent NT2 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heb ik voor diverse opdrachtgevers gewerkt. Op dit moment werk ik als senior docent  voor Integratiewerk in Amersfoort. Dit houdt in dat ik naast de lessen die ik geef, docenten coach, lessen observeer en meedenk over het beleid van de taalschool.

Inspiratie voor NT2 docenten middelbare school

De Zinmaker

Sinds 2015 werk ik als trainer voor docenten NT2. Ik deel graag mijn creatieve ideeën tijdens workshops. Deze worden als inspirerend ervaren. Als De Zinmaker wil ik mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het NT2-onderwijs.

Zingever

Ik werk als NT2-docent. Dit betekent dat de mensen bij mij in de klas huis en haard achter hebben gelaten. Vaak omdat ze gevlucht zijn. De lessen, de ontmoeting met anderen, gezien worden, weer iets opbouwen kan hun leven op dat moment zin geven. Het helpt ze om de (vaak) moeilijke eerste tijd in Nederland vorm te geven.

Student Nederlands als tweede taal

Wil je nog meer plezier in je werk en weer boordevol inspiratie zitten?